ons verhaal

Bij HOOG VUUR bereiden we eerlijke en lokale producten op een ambachtelijke wijze in houtgestookte ovens die speciaal voor deze plek zijn ontwikkeld. Wij geloven dat wanneer je smaak van eten echt tot z’n recht wilt laten komen, je elk element met overtuiging moet beleven. Dit laten we zien met ons stoere personeel dat houthakt, vuur stookt en (h)eerlijke gerechten bereidt in de open keuken van het café-restaurant. Onze houtovens zijn back-to-basic, dus zijn wij dit ook. Dit proberen we te laten zien door bij onszelf te blijven en vrijwel alles zelf te maken ‘from scratch’ met onze natuurlijke producten in deze industriële setting die geschiedenis ademt. Wij hebben ook met een reden een open keuken en bar. Op deze manier is iedereen welkom om een kijkje te nemen hoe wij onze producten voorbereiden en met liefde…

LEES MEER

klaarmaken voor onze gasten. Wij zijn er voor iedereen die onze passie voor eten en drinken wil leren ontdekken. Die de charme van onze houtovens net zo kan waarderen als de intuïtieve manier waarop onze koks ermee werken. Zo in combinatie met persoonlijke en eigenzinnige service, wordt elk product aan tafel met interesse en passie toegelicht, waardoor het productieproces van begin tot eind met aandacht wordt uitgelegd. Elke ochtend worden onze drie unieke ovens opgestookt met lokaal hout om als bron van energie te dienen voor zowel het voorbereiden van ons menu als sfeer te creëren. Bij HOOG VUUR wordt er niet op open vuur gekookt, alles wordt in een gecontroleerde setting voorbereidt. Zo wordt de rook van het vuur weggetrokken door de historische schoorsteen die 20 meter hoog is en voorzien is van een fijnstoffilter. Op deze manier zorgen we ervoor dat we zo’n klein mogelijke CO2 voetdruk achterlaten met deze primitieve manier van koken.

Uitgelicht

hoog vuur in de media

Sinds onze opening schrijven, bloggen, instagrammen en berichten uiteenlopende media met veel belangstelling over HOOG VUUR. Voorbeelden zijn: landelijke kranten als De Volkskrant en Het Algemeen Dagblad, toonaangevende tijdschriften als Linda, Elle Eten en Drinken, Cosmopolitan en Delicious. Met diverse Instagram accounts die zich focussen op bijzonder design, lifestyle, eten en drinken. Er zijn ook fervente bloggers zoals Petite Passport en meerdere vakexperts zoals Entree magazine en Exclusief Sligro die HOOG VUUR noemen.

de nieuwe stad

De bewoners van De Nieuwe Stad vormen een mix van grote en kleine bedrijven, afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van zakelijke dienstverlening en onderwijs tot horeca en cultuur.

HOOG VUUR als ‘woonkeuken van De Nieuwe Stad’ is ontwikkeld met een team van bekende Weltevree-ontwerpers als Dick van Hoff en Floris Schoonderbeek, maar ook met locals als keramist Frans Ottink die onder andere de ovenschalen heeft ontworpen.

Weltevree

Het concept en ontwerp van HOOG VUUR is een product van Weltevree. Weltevree ontwikkelt producten die aanzetten tot sociale interactie. Bij de ontwikkeling van HOOG VUUR werkt het andersom: wij geven vorm aan sociale interactie die aanzet tot nieuwe producten. De producten van Weltevree stimuleren je om jouw omgeving het hele jaar door te verkennen en deze op een nieuwe manier te gebruiken.

Weltevree wil mensen inspireren om de gevestigde ideeën rond welzijn en luxe te heroverwegen ten gunste van een bewuster, socialer en rijker leven. Elk product ontstaat uit een zekere noodzaak om mensen beter te kunnen bedienen dan eerder beschikbaar was. Weltevree werkt samen met zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Weltevree ontwikkelt inventieve producten van eerlijke materialen die een leven lang meegaan.

ons verhaal

Bij HOOG VUUR bereiden we eerlijke en lokale producten op een ambachtelijke wijze in houtgestookte ovens die speciaal voor deze plek zijn ontwikkeld. Wij geloven dat wanneer je smaak van eten echt tot z’n recht wilt laten komen, je elk element met overtuiging moet beleven. Dit laten we zien met ons stoere personeel dat houthakt, vuur stookt en (h)eerlijke gerechten bereidt in de open keuken van het café-restaurant. Onze houtovens zijn back-to-basic, dus zijn wij dit ook. Dit proberen we te laten zien door bij onszelf te blijven en vrijwel alles zelf te maken ‘from scratch’ met onze natuurlijke producten in deze industriële setting die geschiedenis ademt. Wij hebben ook met een reden een open keuken en bar. Op deze manier is iedereen welkom om een kijkje te nemen hoe wij onze producten voorbereiden en met liefde…

LEES MEER

klaarmaken voor onze gasten. Wij zijn er voor iedereen die onze passie voor eten en drinken wil leren ontdekken. Die de charme van onze houtovens net zo kan waarderen als de intuïtieve manier waarop onze koks ermee werken. Zo in combinatie met persoonlijke en eigenzinnige service, wordt elk product aan tafel met interesse en passie toegelicht, waardoor het productieproces van begin tot eind met aandacht wordt uitgelegd. Elke ochtend worden onze drie unieke ovens opgestookt met lokaal hout om als bron van energie te dienen voor zowel het voorbereiden van ons menu als sfeer te creëren. Bij HOOG VUUR wordt er niet op open vuur gekookt, alles wordt in een gecontroleerde setting voorbereidt. Zo wordt de rook van het vuur weggetrokken door de historische schoorsteen die 20 meter hoog is en voorzien is van een fijnstoffilter. Op deze manier zorgen we ervoor dat we zo’n klein mogelijke CO2 voetdruk achterlaten met deze primitieve manier van koken.

Uitgelicht

in de media

Sinds onze opening schrijven, bloggen, instagrammen en berichten uiteenlopende media met veel belangstelling over HOOG VUUR. Voorbeelden zijn: landelijke kranten als De Volkskrant en Het Algemeen Dagblad, toonaangevende tijdschriften als Linda, Elle Eten en Drinken, Cosmopolitan en Delicious. Met diverse Instagram accounts die zich focussen op bijzonder design, lifestyle, eten en drinken. Er zijn ook fervente bloggers zoals Petite Passport en meerdere vakexperts zoals Entree magazine en Exclusief Sligro die HOOG VUUR noemen.

de nieuwe stad

De bewoners van De Nieuwe Stad vormen een mix van grote en kleine bedrijven, afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van zakelijke dienstverlening en onderwijs tot horeca en cultuur.

HOOG VUUR als ‘woonkeuken van De Nieuwe Stad’ is ontwikkeld met een team van bekende Weltevree-ontwerpers als Dick van Hoff en Floris Schoonderbeek, maar ook met locals als keramist Frans Ottink die onder andere de ovenschalen heeft ontworpen.

Weltevree

Het concept en ontwerp van HOOG VUUR is een product van Weltevree. Weltevree ontwikkelt producten die aanzetten tot sociale interactie. Bij de ontwikkeling van HOOG VUUR werkt het andersom: wij geven vorm aan sociale interactie die aanzet tot nieuwe producten. De producten van Weltevree stimuleren je om jouw omgeving het hele jaar door te verkennen en deze op een nieuwe manier te gebruiken.

Weltevree wil mensen inspireren om de gevestigde ideeën rond welzijn en luxe te heroverwegen ten gunste van een bewuster, socialer en rijker leven. Elk product ontstaat uit een zekere noodzaak om mensen beter te kunnen bedienen dan eerder beschikbaar was. Weltevree werkt samen met zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Weltevree ontwikkelt inventieve producten van eerlijke materialen die een leven lang meegaan.

ons verhaal

Bij HOOG VUUR bereiden we eerlijke en lokale producten op een ambachtelijke wijze in houtgestookte ovens die speciaal voor deze plek zijn ontwikkeld. Wij geloven dat wanneer je smaak van eten echt tot z’n recht wilt laten komen, je elk element met overtuiging moet beleven. Dit laten we zien met ons stoere personeel dat houthakt, vuur stookt en (h)eerlijke gerechten bereidt in de open keuken van het café-restaurant. Onze houtovens zijn back-to-basic, dus zijn wij dit ook. Dit proberen we te laten zien door bij onszelf te blijven en vrijwel alles zelf te maken ‘from scratch’ met onze natuurlijke producten in deze industriële setting die geschiedenis ademt. Wij hebben ook met een reden een open keuken en bar. Op deze manier is iedereen welkom om een kijkje te nemen hoe wij onze producten voorbereiden en met liefde…

Lees meer

klaarmaken voor onze gasten. Wij zijn er voor iedereen die onze passie voor eten en drinken wil leren ontdekken. Die de charme van onze houtovens net zo kan waarderen als de intuïtieve manier waarop onze koks ermee werken. Zo in combinatie met persoonlijke en eigenzinnige service, wordt elk product aan tafel met interesse en passie toegelicht, waardoor het productieproces van begin tot eind met aandacht wordt uitgelegd. Elke ochtend worden onze drie unieke ovens opgestookt met lokaal hout om als bron van energie te dienen voor zowel het voorbereiden van ons menu als sfeer te creëren. Bij HOOG VUUR wordt er niet op open vuur gekookt, alles wordt in een gecontroleerde setting voorbereidt. Zo wordt de rook van het vuur weggetrokken door de historische schoorsteen die 20 meter hoog is en voorzien is van een fijnstoffilter. Op deze manier zorgen we ervoor dat we zo’n klein mogelijke CO2 voetdruk achterlaten met deze primitieve manier van koken.

Uitgelicht

in de media

Sinds onze opening schrijven, bloggen, instagrammen en berichten uiteenlopende media met veel belangstelling over HOOG VUUR. Voorbeelden zijn: landelijke kranten als De Volkskrant en Het Algemeen Dagblad, toonaangevende tijdschriften als Linda, Elle Eten en Drinken, Cosmopolitan en Delicious. Met diverse Instagram accounts die zich focussen op bijzonder design, lifestyle, eten en drinken. Er zijn ook fervente bloggers zoals Petite Passport en meerdere vakexperts zoals Entree magazine en Exclusief Sligro die HOOG VUUR noemen.

de nieuwe stad

De bewoners van De Nieuwe Stad vormen een mix van grote en kleine bedrijven, afkomstig uit verschillende sectoren, variërend van zakelijke dienstverlening en onderwijs tot horeca en cultuur.

HOOG VUUR als ‘woonkeuken van De Nieuwe Stad’ is ontwikkeld met een team van bekende Weltevree-ontwerpers als Dick van Hoff en Floris Schoonderbeek, maar ook met locals als keramist Frans Ottink die onder andere de ovenschalen heeft ontworpen.

Weltevree

Het concept en ontwerp van HOOG VUUR is een product van Weltevree. Weltevree ontwikkelt producten die aanzetten tot sociale interactie. Bij de ontwikkeling van HOOG VUUR werkt het andersom: wij geven vorm aan sociale interactie die aanzet tot nieuwe producten. De producten van Weltevree stimuleren je om jouw omgeving het hele jaar door te verkennen en deze op een nieuwe manier te gebruiken.

Weltevree wil mensen inspireren om de gevestigde ideeën rond welzijn en luxe te heroverwegen ten gunste van een bewuster, socialer en rijker leven. Elk product ontstaat uit een zekere noodzaak om mensen beter te kunnen bedienen dan eerder beschikbaar was. Weltevree werkt samen met zowel gevestigde namen als opkomende talenten. Weltevree ontwikkelt inventieve producten van eerlijke materialen die een leven lang meegaan.